5-minuten Nederlands

94 - Bij de tandarts

June 29, 2022 vijfminutennederlands Episode 94
5-minuten Nederlands
94 - Bij de tandarts
Show Notes

Volgende week heb ik een afspraak bij de tandarts. De meeste mensen gaan tweemaal per jaar naar de tandarts voor een controle afspraak. Gewoon even door de tandarts laten controleren of je geen gaatjes hebt. Als er wel een gaatje wordt gevonden, moet je een vervolgafspraak maken om het te laten repareren. Ik vind het nooit zo erg om naar de tandarts te gaan, maar ik ken ook mensen die het heel vervelend vinden. En soms kan een tand of kies niet meer gemaakt worden, bijvoorbeeld omdat er iets met de wortel is, of omdat er een groot stuk is afgebroken, en dan moet die tand of kies getrokken worden ...

Welkom  bij de podcast 5-minuten Nederlands, aflevering 94.  Als je de tekst van de podcast wilt lezen, kijk dan op de website https://petje.af/5-minutennederlands. Als je de teksten van eerdere podcasts wilt ontvangen of vragen hebt, stuur dan een email naar 5minutennl@gmail.com.

 Mijn naam is Caroline, ik ben taaldocent op de universiteit en woon in Leiden. In deze podcasts vertel ik iets over mijn leven, over wat ik de afgelopen dagen heb beleefd of iets over de Nederlandse taal en cultuur. 

Support the show