5-minuten Nederlands

95 - Mooie woorden en uitdrukkingen, deel 1

July 06, 2022 vijfminutennederlands Episode 95
5-minuten Nederlands
95 - Mooie woorden en uitdrukkingen, deel 1
Show Notes

Weet je nog dat de podcast vorige week over beugels ging? Er is ook een mooie uitdrukking in het Nederlands, die niets met een beugel voor je tanden te maken heeft: ‘niet door de beugel kunnen’. Deze uitdrukking gebruik je als iemand gedrag vertoont dat eigenlijk niet kan, waarbij normen overschreden worden. Om een actueel voorbeeld te geven: de boeren zijn weer aan het protesteren; ze hebben hooibalen in de berm van de snelweg in brand gestoken. Hierdoor ontstonden mega-lange files. Ik vind dat dit echt niet door de beugel kan...

Welkom  bij de podcast 5-minuten Nederlands, aflevering 95.  Als je de tekst van de podcast wilt lezen, kijk dan op de website https://petje.af/5-minutennederlands. Als je de teksten van eerdere podcasts wilt ontvangen of vragen hebt, stuur dan een email naar 5minutennl@gmail.com.

Mijn naam is Caroline, ik ben taaldocent op de universiteit en woon in Leiden. In deze podcasts vertel ik iets over mijn leven, over wat ik de afgelopen dagen heb beleefd of iets over de Nederlandse taal en cultuur. 

Support the show