5-minuten Nederlands

96 - Feest in Maastricht

July 13, 2022 vijfminutennederlands Episode 96
5-minuten Nederlands
96 - Feest in Maastricht
Show Notes

Het is de komende weken bijna iedere avond feest op het Vrijthof in Maastricht. Maastricht is de hoofdstad van de provincie Limburg, in het zuidoosten van Nederland. Het is een heerlijke stad, waar ik me altijd een beetje op vakantie voel. De stad heeft een mooie oude binnenstad, met een brug over de rivier de Maas. En het heeft een beetje een zuidelijke sfeer; het is er gemoedelijk en gezellig, en de mensen spreken met een zachte g. Je kunt er ook goed winkelen: mooie en ook dure winkels in het Stokstraatkwartier, hippe winkels in Wyck en een heel grote boekhandel in een oude kerk. Zeker de moeite waard om te bezoeken ...

Welkom  bij de podcast 5-minuten Nederlands, aflevering 96. Als je de tekst van de podcast wilt lezen, kijk dan op de website https://petje.af/5-minutennederlands. Als je de teksten van eerdere podcasts wilt ontvangen of vragen hebt, stuur dan een email naar 5minutennl@gmail.com.

 Mijn naam is Caroline, ik ben taaldocent op de universiteit en woon in Leiden. In deze podcasts vertel ik iets over mijn leven, over wat ik de afgelopen dagen heb beleefd of iets over de Nederlandse taal en cultuur. 

Support the show