5-minuten Nederlands

97 - De Vierdaagse en de buurtbus

July 20, 2022 vijfminutennederlands Episode 97
5-minuten Nederlands
97 - De Vierdaagse en de buurtbus
Show Notes

In de derde week van juli wordt de Vierdaagse gelopen, de grootste georganiseerde wandeltocht ter wereld. Elk jaar komen meer dan 45.000 deelnemers naar Nijmegen om vier dagen lang te wandelen. De deelnemers komen overal vandaan; er zijn meer dan 70 nationaliteiten, en ze hebben alle leeftijden, kinderen van 12 jaar tot hoogbejaarde mensen van rond de 90! Ook lopen er altijd veel militairen mee, met volle bepakking. Je kunt kiezen uit 30, 40 of 50 km per dag, en je loopt rond Nijmegen, in een prachtige bosrijke omgeving door een landschap van de Maas en de Waal, de twee grote rivieren die daar stromen...

Welkom  bij de podcast 5-minuten Nederlands, aflevering 97. Als je de tekst van de podcast wilt lezen, kijk dan op de website https://petje.af/5-minutennederlands. Als je de teksten van eerdere podcasts wilt ontvangen of vragen hebt, stuur dan een email naar 5minutennl@gmail.com.

 Mijn naam is Caroline, ik ben taaldocent op de universiteit en woon in Leiden. In deze podcasts vertel ik iets over mijn leven, over wat ik de afgelopen dagen heb beleefd of iets over de Nederlandse taal en cultuur. 

Support the show