5-minuten Nederlands

110 - Typisch Nederlands

October 19, 2022 vijfminutennederlands Episode 110
5-minuten Nederlands
110 - Typisch Nederlands
Show Notes

Eén van mijn collega’s had naar de podcast geluisterd en moest lachen om de vraag of je in Nederland maar één koekje bij de koffie krijgt. We stonden zo even te praten en ik vroeg haar of ze nog andere dingen wist, die in haar ogen typisch Nederlands waren. Nou ja dus. Ik zal er een paar bespreken vandaag. Als eerste wil ik graag de KLM huisjes noemen. Zoals je ongetwijfeld weet is KLM de Nederlandse luchtvaartmaatschappij. Met z’n blauw/witte kleur is de KLM heel herkenbaar. KLM staat voor Koninklijke Luchtvaart Maatschappij ...

Welkom  bij de podcast 5-minuten Nederlands, aflevering 110. Als je de tekst van de podcast wilt lezen, kijk dan op de website https://petjeaf.com/5-minutennederlands. Als je de teksten van eerdere podcasts wilt ontvangen of vragen hebt, stuur dan een email naar 5minutennl@gmail.com.

Mijn naam is Caroline, ik ben taaldocent op de universiteit en woon in Leiden. In deze podcasts vertel ik iets over mijn leven, over wat ik de afgelopen dagen heb beleefd of iets over de Nederlandse taal en cultuur. 

Support the show