5-minuten Nederlands

116 - Bij de huisartsenpost

November 30, 2022 vijfminutennederlands Episode 116
5-minuten Nederlands
116 - Bij de huisartsenpost
Show Notes

Mijn man Paul zit op zaalvoetbal, samen met een groepje mannen van zijn leeftijd. Ze zijn allemaal geen twintig meer, maar nog wel erg fanatiek! Dus regelmatig is er eentje uit het team geblesseerd. En een paar weken geleden was het Paul. Hij was ’s avonds op de fiets vertrokken en ik was net lekker gaan zitten op de bank met een boek en een kopje thee, toen de telefoon ging. Hij had met z’n hand langs een haak in muur geschuurd en er zat een snee in. Het was behoorlijk groot en diep, dus we moesten er wel even door een dokter naar laten kijken. Ik ben meteen in de auto gesprongen, heb Paul opgehaald en naar de huisartsenpost in het ziekenhuis gereden...

Welkom  bij de podcast 5-minuten Nederlands, aflevering 116. Als je de tekst van de podcast wilt lezen, kijk dan op de website https://petjeaf.com/5-minutennederlands. Als je de teksten van eerdere podcasts wilt ontvangen of vragen hebt, stuur dan een email naar 5minutennl@gmail.com.

Mijn naam is Caroline, ik ben taaldocent op de universiteit en woon in Leiden. In deze podcasts vertel ik iets over mijn leven, over wat ik de afgelopen dagen heb beleefd of iets over de Nederlandse taal en cultuur. 

Support the show