5-minuten Nederlands

47 - Zomer in Nederland

July 21, 2021 vijfminutennederlands Episode 47
5-minuten Nederlands
47 - Zomer in Nederland
Show Notes

Bijna alle scholen in Nederland hebben vakantie. Regio Noord was het eerste; vorige week was regio Midden aan de beurt en aanstaande vrijdag is het ook zomervakantie voor regio Zuid. En juist in die regio begint de zomervakantie niet zo erg fijn. Weten jullie nog dat mijn podcast twee weken geleden over dijken en duinen ging? Ik had toen niet kunnen vermoeden dat er vorige week enorme overstromingen waren in delen van Duitsland, België en Zuid-Limburg. Door de heftige regenval in die gebieden waren rivieren in kolkende watermassa’s veranderd en braken de dijken op diverse plekken door. Veel mensen moesten plotseling hun huis uit. Het water heeft in sommige dorpen wel meer dan een meter hoog in huis gestaan. En dan moet je bedenken dat dit geen schoon water is, maar heel vies bruin modderwater ...

Welkom  bij de podcast 5-minuten Nederlands, aflevering 47.  Als je de tekst wilt ontvangen van deze podcast, stuur dan een email naar [email protected] of kijk op https://petje.af/5-minutennederlands.

Mijn naam is Caroline, ik ben taaldocent op de universiteit en woon in Leiden. In deze podcasts vertel ik iets over mijn leven, over wat ik de afgelopen dagen heb beleefd of iets over de Nederlandse taal en cultuur.

Support the show (https://petje.af/5-minutennederlands)