5-minuten Nederlands

50 - Wandelen en een hond gevonden

August 11, 2021 vijfminutennederlands Episode 50
5-minuten Nederlands
50 - Wandelen en een hond gevonden
Show Notes

Vorige week vrijdagmiddag had ik met een vriendin afgesproken om te gaan wandelen en een kopje thee te drinken. Ze heet Lisa en zou op de fiets naar mij toekomen. Dan kon ze haar fiets in de tuin parkeren en zouden we samen naar het park lopen. Wie er ook was om 1 uur, geen Lisa. En om kwart over 1 nog niet. Dus ik maar ’s op m’n telefoon kijken of ik een berichtje had gemist. Nee, dus. Had ik misschien de tijd niet goed onthouden? Even checken: ja, we hadden echt om 1 uur afgesproken. Zou ze dan misschien meteen naar het park zijn gegaan in plaats van eerst naar mijn huis? En toen ging mijn mobiel: Lisa. Ze vertelde dat ze vlakbij was, maar net een hondje op straat had gevonden. Ze kwam er zo aan en zou dan alles vertellen.  Vijf minuten later stond ze op de stoep, met een heel klein schattig hondje in haar armen ...

Welkom  bij de podcast 5-minuten Nederlands, aflevering 50. 

De tekst van deze podcast kun je vinden op https://petje.af/5-minutennederlands. Als je de teksten van eerdere podcasts wilt ontvangen of vragen hebt, stuur dan een email naar [email protected].

Mijn naam is Caroline, ik ben taaldocent op de universiteit en woon in Leiden. In deze podcasts vertel ik iets over mijn leven, over wat ik de afgelopen dagen heb beleefd of iets over de Nederlandse taal en cultuur.

Support the show (https://petje.af/5-minutennederlands)