5-minuten Nederlands

51 - Het Concertgebouw

August 18, 2021 vijfminutennederlands Episode 51
5-minuten Nederlands
51 - Het Concertgebouw
Show Notes

 Het is zondagavond en Paul en ik zijn nu in Amsterdam, omdat we kaartjes hebben voor een concert in het Concertgebouw. We staan in een enorme lange rij. Je hebt namelijk niet alleen een kaartje nodig om naar binnen te gaan, maar ook een bewijs dat je negatief bent getest voor corona, of een vaccinatiebewijs. Dit betekent dat iedereen een QR code moet laten zien, dus we staan hier nog wel eventjes, denk ik. Maar dat is eigenlijk helemaal niet erg. Het is een prachtige zomeravond, en er is van alles te zien hier om ons heen. We kijken uit over het Museumplein en zien in de verte het Rijksmuseum. Het Museumplein is trouwens weer open; ze hebben daar een nieuwe grasmat gelegd en nu ligt iedereen lekker op dat nieuwe gras van het avondzonnetje te genieten. Verder komt er heel veel verkeer voorbij; misschien hoor je de tram wel langskomen.

Welkom  bij de podcast 5-minuten Nederlands, aflevering 51.

De tekst van deze podcast kun je vinden op https://petje.af/5-minutennederlands. Als je de teksten van eerdere podcasts wilt ontvangen of vragen hebt, stuur dan een email naar [email protected].

 Als je naar deze podcast luistert op Podbean, kun je beter overschakelen op Buzzsprout. Podbean wordt namelijk binnenkort afgesloten. Op Buzzsprout zijn alle afleveringen van 5-minuten Nederlands te beluisteren. 

Mijn naam is Caroline, ik ben taaldocent op de universiteit en woon in Leiden. In deze podcasts vertel ik iets over mijn leven, over wat ik de afgelopen dagen heb beleefd of iets over de Nederlandse taal en cultuur.

Support the show (https://petje.af/5-minutennederlands)