5-minuten Nederlands

53 - Een paar handige websites

September 01, 2021 vijfminutennederlands Episode 53
5-minuten Nederlands
53 - Een paar handige websites
Show Notes

Vandaag wil ik het graag hebben over een paar websites die iedere Nederlander kent en gebruikt. Ze zijn ook allemaal als app te downloaden op je telefoon. Allereerst funda.nl. Dit is de website voor mensen die op zoek zijn naar nieuwe woonruimte in Nederland. Er staan zowel koopwoningen als huurhuizen op. Als je dus op zoek bent naar een nieuwe woning, kun je een zoekopdracht op Funda instellen. Je krijgt dan iedere dag het nieuwe aanbod in je mailbox. Op dit moment is de woningmarkt heel overspannen, waardoor je eigenlijk een makelaar moet inschakelen om een goede woning te vinden, en dan nog is het heel moeilijk om iets betaalbaars te vinden. Funda is niet bedoeld voor studenten die een kamer zoeken. Daar zijn weer andere websites voor. En weet je waarom ook veel mensen op Funda kijken?  ...

Welkom  bij de podcast 5-minuten Nederlands, aflevering 53. 

De tekst van deze podcast kun je vinden op https://petje.af/5-minutennederlands. Als je de teksten van eerdere podcasts wilt ontvangen of vragen hebt, stuur dan een email naar [email protected].

Mijn naam is Caroline, ik ben taaldocent op de universiteit en woon in Leiden. In deze podcasts vertel ik iets over mijn leven, over wat ik de afgelopen dagen heb beleefd of iets over de Nederlandse taal en cultuur.

Support the show (https://petje.af/5-minutennederlands)