5-minuten Nederlands

54 - Formule 1 in Zandvoort

September 08, 2021 vijfminutennederlands Episode 54
5-minuten Nederlands
54 - Formule 1 in Zandvoort
Show Notes

Als je het Nederlandse nieuws een beetje volgt, is het je vast niet ontgaan: afgelopen weekend is in Zandvoort de Formule 1 wedstrijd gehouden. En Max Verstappen heeft gewonnen! Het was een groot feest. Maar het heeft allemaal wel wat voeten in aarde gehad. Dit is trouwens een bekende uitdrukking in het Nederlands. Het betekent dat het veel tijd en moeite heeft gekost om dit te organiseren. In Zandvoort was vroeger al een circuit voor autoraces. Het was echter sinds 1985 niet meer in gebruik en het was helemaal in verval geraakt. Een paar enthousiaste mensen, onder wie een neef van koning Willem Alexander, hebben geld bijeengebracht en het circuit laten opknappen met de bedoeling om de Formule 1 weer naar Nederland te halen...

Welkom  bij de podcast 5-minuten Nederlands, aflevering 54.  De tekst van deze podcast kun je vinden op https://petje.af/5-minutennederlands. Als je de teksten van eerdere podcasts wilt ontvangen of vragen hebt, stuur dan een email naar [email protected].

Mijn naam is Caroline, ik ben taaldocent op de universiteit en woon in Leiden. In deze podcasts vertel ik iets over mijn leven, over wat ik de afgelopen dagen heb beleefd of iets over de Nederlandse taal en cultuur.

Support the show (https://petje.af/5-minutennederlands)