5-minuten Nederlands

61 - Spreek Nederlands met mij!

October 27, 2021 vijfminutennederlands Episode 61
5-minuten Nederlands
61 - Spreek Nederlands met mij!
Show Notes

Vorige week kreeg ik een heel aardig mailtje van een van de luisteraars. Zij schreef mij in heel goed Nederlands dat ze had gemerkt dat Nederlanders zo gauw Engels met haar gaan praten, terwijl zij juist graag haar Nederlands wil oefenen. Ze vindt dit heel irritant. En dat begrijp ik! Ze wil in het dagelijks leven graag Nederlands spreken bij de bakker, op de markt, en dan schakelen mensen meteen over op het Engels als ze horen dat ze een buitenlands accent heeft. Dat is natuurlijk niet handig als je de taal wilt leren. Ze vindt het frustrerend en vraagt mij waarom Nederlanders dat toch doen. Helaas heb ik niet een eenduidig antwoord op deze vraag. Ik weet wel dat er veel over geklaagd wordt door mensen die Nederlands leren. Het is immers belangrijk om veel te oefenen en op deze wijze lukt dat niet ...

Welkom  bij de podcast 5-minuten Nederlands, aflevering 61. De tekst van deze podcast kun je vinden op https://petje.af/5-minutennederlands. Als je de teksten van eerdere podcasts wilt ontvangen of vragen hebt, stuur dan een email naar [email protected].

Mijn naam is Caroline, ik ben taaldocent op de universiteit en woon in Leiden. In deze podcasts vertel ik iets over mijn leven, over wat ik de afgelopen dagen heb beleefd of iets over de Nederlandse taal en cultuur.

 

 

Support the show (https://petje.af/5-minutennederlands)